Veľmi rýchly jablkový koláč
Ak vám ešte zo zimného uskladnenia zostali jablká, využite ich na tento vynikajúci, rýchly a šťavnatý koláč.
Potrebujeme:
- 400 g polohrubej múky
- 600 postrúhaných jabĺk
- 300 g práškového cukru
- 2 dl oleja
- 3 vajcia
- 2 lyžičky kakaa
- 2 lyžičky sódy bikarbóny
- 1 vanilkový cukor
- asi 2 hrste nasekaných orechov
Na potretie:
- džem, najlepšie ríbezľový
- čokoláda na polevu
Všetky suroviny spolu v mise zamiešame a vylejeme na tukom vytretý a múkou posypaný plech. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 – 40 minút. Ešte teplý potrieme džemom. necháme vychladnúť a polejeme roztopenou čokoládou.
Ilustračná foto Depositphotos.com